Nieuws.

NOW 6

Via de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) krijgt u als werkgever een tegemoetkoming in de loonkosten, als u te maken krijgt met omzetverlies door de coronacrisis. U vraagt de NOW aan bij het UWV. Er zijn in totaal zes aanvraagperiodes voor de NOW. Vanaf 26 juli is het loket open voor de zesde en laatste aanvraagperiode.

NOW 6: de voorwaarden

Voor de NOW 6 wordt gerekend met de omzetdalingsperiode van drie kalendermaanden. Voorwaarde is dat u drie maanden lang minimaal 20 procent omzetverlies lijdt. En verder:

  1. U kiest of deze periode aanvangt op 1 juli, 1 augustus of 1 september 2021. Hebt u gebruikgemaakt van de voorgaande NOW-subsidieperiode? Dan sluit de periode van het omzetverlies automatisch aan op de eerdere periode.
  2. De referentiemaand van uw loonsom is februari 2021, met als peildatum 15 april 2021. Uw loonsom mag maximaal 10 procent dalen ten opzichte van februari 2021.
  3. Als u in de gekozen periode een werknemer ontslaat of zijn contract loopt af, dan hebt u een inspanningsplicht om uw werknemer te begeleiden naar ander werk.
  4. Als u een aanvraag voor bedrijfseconomisch ontslag doet, bent u verplicht dit tijdens de NOW-periode te melden via het UWV. Anders wordt uw tegemoetkoming met 5 procent verlaagd.

NOW 6: de tegemoetkoming

Voor de berekening van de tegemoetkoming geldt een maximum van 80 procent. U kunt dus maximaal 80 procent omzetverlies invullen. De maximale tegemoetkoming is 85 procent van de loonkosten, net als bij de NOW 4 en NOW 5. Ook kunt u een opslag van 40 procent krijgen voor uw vaste lasten.

Als u een tegemoetkoming hebt aangevraagd, dan ontvangt u eerst een voorschot. Later dient u de definitieve aanvraag in en wordt de definitieve tegemoetkoming berekend. Dit kan betekenen dat u een bedrag moet terugbetalen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Meer informatie nodig? Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Artikel delen op:

LinkedIn
Facebook
WhatsApp

Slechts één stap verwijderd van jouw groei